شهید آوینی

 

تحریفات آخرالزمانی در بازی Darksiders قسمت دوم

پس از توضیح داستان بازی، بهتر است ابتدا کمی با ماهیت اصلی این چهار سوار و هفت مهر از دیدگاه مذهبی آشنا شویم و در ادامه سایر شخصیت‌های موجود در این داستان را نیز از دیدگاه مذهبی مورد تحلیل قرار دهیم.

نویسنده: محمود بلالی


 

چهار سوار آپوکالیپس در مکاشفه یوحنا

پس از توضیح داستان بازی، بهتر است ابتدا کمی با ماهیت اصلی این چهار سوار و هفت مهر از دیدگاه مذهبی آشنا شویم و در ادامه سایر شخصیت‌های موجود در این داستان را نیز از دیدگاه مذهبی مورد تحلیل قرار دهیم.

 

سوار اول: نبرد (مکاشفه یوحنا 7-6:1)

همچنان‌که محو تماشا بودم، «بره» نخستین مهر را گشود. ناگاه یکی از چهار موجود زنده، با صدایی همچون غرش رعد گفت: بیا!
نگاه کردم و اسبی سفید دیدم. سوار بر اسب، کسی را دیدم که کمانی در دست و تاجی بر سر داشت. او اسب را به جلو می‌راند تا در نبردهای بسیار، پیروز شود و فاتح جنگ باشد.

(توجه داشته باشید که در این بازی جنگ است که وارد میدان آخرالزمان می‌شود و از سه سوار دیگر در قسمت اول بازی خبری نیست. در اینجا به دو نکته‌ی مهم در مورد علت حضور جنگ در این بازی اشاره می‌کنم:
1- طبق نظر غربی‌ها (آمریکایی‌های پروتستان) ایجاد جنگ در این دوران اجتناب‌ناپذیر و لازم است. به همین دلیل در این بازی هم ابتدا جنگ به میدان می‌آید.
2- شورای سوخته که کنایه‌ای از رؤسای تصمیم‌گیرنده برای ایجاد جنگ آخرالزمان هستند (اتحادیه اروپا، شورای امنیت و لابی صهیون از کاندیداهای احتمالی هستند)، می‌دانند که سرانجام جنگ باعث نابودی خود آن‌ها خواهد شد. اگر دقت داشته باشید در بازی برای جلوگیری از این واقعه،مراقب را مامور کنترل جنگ می‌کنند.

 

Darksiders,game,Darksiders game,بازی,بازی رایانه ای,تحریفات,آخرالزمان,هالیوود,آرماگدون,آپوکالیپس

سوار دوم: نا آرامی

سپس «بره» مهر دوم را باز کرد. آنگاه شنیدم که موجود زنده دوم گفت: بیا!
این‌بار اسبی سرخ پدیدار شد. به سوار آن شمشیری داده شده بود تا قادر باشد صلح و سلامتی را از زمین بردارد و به جای آن هرج و مرج ایجاد کند. در نتیجه، جنگ و خونریزی همه‌جا آغاز شد.

 

سوار سوم: قحطی

چون «بره» مهر سوم را گشود، شنیدم که موجود زنده سوم گفت: بیا!
آنگاه اسب سیاهی را دیدم که سوارش ترازویی در دست داشت. سپس از میان چهار موجود زنده، صدایی به گوش رسید که می‌گفت: «یک قرص نان گندم، یا یک کیلو آرد جو، به قیمت مزد روزانه یک کارگر باشد. اما به روغن زیتون و شراب آسیبی نرسان.»

 

سوار چهارم: مرگ

چون «بره» مهر چهارم را گشود، صدای موجود زنده چهارم را شنیدم که گفت: بیا!
ناگاه اسب رنگ پریده‌ای ظاهر شد که سوارش مرگ نام داشت. به دنبال او اسب دیگری می‌آمد که نام سوارش دنیای مردگان بود. به آن دو قدرت و اختیار داده شده بود تا یک‌چهارم زمین را به وسیله‌ی جنگ، قحطی، بیماری و جانوران وحشی نابود کنند.

 

هفت مهر و عواقب گشودن آن‌ها

1- مهر اول: ظاهر شدن سوار نبرد
2- مهر دوم: ظاهر شدن سوار نا آرامی
3- مهر سوم: ظاهر شدن سوار قحطی
4- مهر چهارم: ظاهر شدن سوار مرگ
5- مهر پنجم: ظاهر شدن قربانگاه
6- مهر ششم: ظاهر شدن غضب خداوند
7- مهر هفتم: ظاهر شدن سکوت مطلق

 

معرفی برخی از شخصیت‌های بازی

در ادامه برای آشکار شدن دیدگاه سازندگان بازی، به معرفی برخی از شخصیت‌های نام برده شده در بازی می‌پردازیم و تفاوت‌ها و شباهت‌های آن‌ها را با الگوهای ارایه شده در کتب مذهبی ارزیابی می‌کنیم.

 

آبادون (در بازی DS)

آبادون ( اپولیون ) در ابتدا به عنوان فرمانده فرشتگان مقرّب معرفی می‌شود و در انتها به ویرانگر و فرمانروای جهنم تبدیل می‌شود. به نظر می‌رسد چنین دیدگاهی ریشه در اعتقادات مسیحیت (کتاب مکاشفات یوحنا) داشته باشد. زیرا آبادون در دین یهود به عنوان نام مکان به کار می‌رود. این موجود در اعتقادات مسیحی، دارای دو بُعد خوب و بد است که در این بازی به هر دو بُعد آن پرداخته شده است.

 

Darksiders,game,Darksiders game,بازی,بازی رایانه ای,تحریفات,آخرالزمان,هالیوود,آرماگدون,آپوکالیپس

آبادون (در کتب مذهبی)

آبادون در لغت به معانی مختلفی همچون «مکان تباهی ویرانی»، «ویرانگر» و «ژرفای جهنم» به کار می‌رود. در «مکاشفه یوحنا» از آبادون به عنوان «پادشاه عذاب» و «فرشته نگهبان چاهی بی‌انتها» یاد می‌شود. در مورد طبیعت ذاتی آبادون بحث‌های زیادی وجود دارد، ولی در عبری این کلمه بیشتر برای «مردن و هلاک شدن» به کار می‌رود.
در کتاب «جایگاه فرشتگان»، آبادون اینگونه معرفی می‌شود:
اصطلاحی برای جهان سفلی، که به آن «آباددون» هم می‌گویند. این نگارش با یک حرف «د» مربوط به « زوهر » است.

 

اشارات انجیلی و توراتی

در کتاب مقدس یهودیان، نام آبادون به معنی مکان تباهی و ویرانی یا قلمروی مردگان به کار رفته است. در کتاب مقدس مسیحیان، آبادون به جای نام یک مکان، به عنوان یک موجود معرفی می‌شود. در کتاب مکاشفه یوحنا او به عنوان فرشته نگهبان چاهی بی‌انتها و یا پادشاه عذاب معرفی می‌شود. او با صورتی انسانی، تاجی بر سر، دندان‌های شیر، بال‌های ملخ، دم عقرب و موهایی بلند و سوار بر اسب توصیف می‌شود.

 

هویت آبادون

در برخی از اناجیل از آبادون به عنوان ضد مسیح (Antichrist) یا شیطان (Satan) هم یاد می‌کنند. برخی از متخصصین الهیات هم با توجه به کتاب مکاشفه، آبادون را فرشته‌ی کلیددار چاهی بدون انتها می‌دانند.

 

فرشتگان مقرّب در ادیان

فرشتگان مقرب یا Archangel ها فرشتگانی هستند که از سایر فرشتگان، برتر و دارای درجه بالاتری هستند. این فرشتگان در تمامی ادیان یافت می‌شوند که بعضاً نام آن‌ها اندکی متفاوت است. اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشت، ادیانی هستند که این فرشتگان را در یک مضمون و زمینه قرار داده و تقریباً وظایف یکسانی را بر آن‌ها می‌شمارند. اصل این لغت ریشه یونانی دارد.

 

عزرائیل (در بازی DS)

در این بازی عزرائیل فرشته مقرّبی است که مسئولیت رسیدگی به مرگ همه‌ی موجودات (در این بازی او را مسئول رسیدگی به مرگ همه موجودات می‌دانند) را بر عهده دارد. برخلاف احترامی که دین اسلام برای این فرشته مقرّب قایل است، در مسیحیت و یهودیت، جایگاه این فرشته بسیار ضعیف توصیف می‌شود. حتی در تصوف یهود او را تجسمی از پلیدی می‌دانند. در این بازیعزرائیل را فرشته‌ای خائن و جاه‌طلب معرفی می‌کنند.

 

عزرائیل (در کتب مذهبی)

عزرائیل که به فرشته‌ی مرگ و ملک‌الموت هم معروف است، فرشته‌ای بلند مرتبه (جزو فرشتگان مقرب) ‌است که در دین اسلام و یهود از او نام و سخن به میان آمده ‌است. البته نام عزرائیل هرگز در قرآن ذکر نشده و از او فقط به عنوان ملک الموت نام برده شده است. این فرشته در اسلام از جایگاه و حرمت خاصی برخوردار است و مسلمانان برای او مقام و منزلت ویژه‌ای در نظر می‌گیرند.
در تصوف یهودی عزرائیل را تجسمی از پلیدی می‌دانند (نه لزوماً خود پلیدی). برخی اعتقادات و باورهای مذهبی، جایگاه عزرائیل را در سومین بهشت می‌دانند. در یکی از چهره‌های متصور شده برای این فرشته، او با چهار صورت، چهار هزار بال و بدنی مرکب از چشم و زبان به تعداد مردمانی که در زمین زندگی می‌کنند توصیف می‌شود. طبق برخی روایات عزرائیل آخرین فرشته‌ای است که می‌میرد. او مسئول ثبت و یا حذف نام افرادی که در دنیا متولد می‌شوند و یا می‌میرند در دفتری بزرگ و قطور توصیف می‌شود.
عزرائیل، فرشته مرگ، کسی که مسئولیت بس خطیر و به ظاهر ترسناکی برعهده دارد و آن جداسازی روح انسان از بدن در زمان موعود از قلمرو خاکی است. در قرآن هرگز از این نام برای او استفاده نشده ولی به جای آن لقب دلنشین ملک الموت را به او اعطا فرموده است. (بگو فرشته مرگى که بر شما گمارده شده جانتان را مى‏ستاند آنگاه به سوى پروردگارتان بازگردانیده مى‏ شوید. سوره سجده، آیه11)
مبحث مردن بسیار جالب است و به آن بدین‌صورت اشاره شده که روح از همان جایی که وارد بدن شده بازپس گرفته می شود، از محلی بین دو ابرو که به نام «خافی» یا پنهان شناخته می‌شود. امتداد این نقطه در سر غده صنوبری است!

 

Darksiders,game,Darksiders game,بازی,بازی رایانه ای,تحریفات,آخرالزمان,هالیوود,آرماگدون,آپوکالیپس

سامایل (در بازی DS)

در بازی DS سامایل ( سمائیل ) یکی از فرشتگان سقوط کرده معرفی می‌شود که بر سر حکومت بر جهان با ویرانگر درگیر می‌شود و پس از شکست خوردن از او به زمین تبعید می‌شود. او در زمین قدرت‌های خود را از دست می‌دهد و به بند کشیده می‌شود. سامایل کسی است که راه برج ملکوت و مخفیگاه ویرانگر را به وار نشان می‌دهد.

 

سامایل (در کتب مذهبی)

یکی از فرشتگان مهم در آموزه‌های تلمود که با القابی نظیر «نابود کننده»، «اغواگر» و «متهم کننده» از او یاد می‌شود. با برخی ملاحظات سامایل حد واسط خوبی و بدی قرار می‌گیرد.
سامایل را مترادف با شیطان (فرشته‌ای سقوط کرده) و رئیس ارواح شرور می‌دانند.

 

سامایل در یهودیت

در آموزه‌های یهود سامایل به عنوان یکی از فرشتگان مرگ، نقش کلیدی و بزرگ دارد. همچنین او به عنوان فرشته مرگ و رئیس فرمانروایان پنجمین بهشت، و یکی از هفت نایب السلطنه دنیا شناخته می‌شود که دو میلیون فرشته تحت اختیار و فرمان دارد. او در هفتمین بهشت اقامت دارد.

 

سامایل در کابالا

در آیین کابالا ( Kabbalah ) - ( عرفان یهودی ) دو فرشته به این نام وجود دارند. در ابتدا سامایلو متاترون یکی بودند، جایی که خوبی و بدی با هم در حالت تعادل قرار داشتند و یکدیگر را خنثی می‌کردند، اما بعدها این وحدت از بین رفت و به دو فرشته مجزا - سامایل فرشته بدی و نماد اهریمن و متاترون فرشته خوبی - تبدیل شدند.
سامایل بعدها به نام «فرشته سقوط کرده» هم شهرت یافت (گاهی اوقات فرشته مرگ مرتبط با شیطان فرض می‌شود و برخی از اعمال شیطان مثل فریب حوا را به او نسبت می‌دهند)
به علاوه گفته شده که ظهور سامایل به صورت مار عظیم‌الجثه‌ای با دوازده بال بوده است. در آیینکابالا این اندیشه مطرح است که سامایل و متاترون پس از جدایی از یکدیگر شروع به دشمنی با هم کردند:
"سامایل دارای قدرت‌ها و ویژگی‌های اهریمنی و متاترون دارای نیروهای خوب بود. اما در حقیقت متاترون هم درست مثل سامایل فرشته مرگ بود و خدا هر روز در مورد روح و نحوه دریافت آن به متاترون تعلیم می‌داد. بنابراین متاترون این قدرت را داشت که هر جادویی را باطل کند (برای مثال، در یکی از افسانه‌ها متاترون تنها فرشته‌ای معرفی می‌شود که قدرتش به اندازه‌ای بود که سحر قوی دو جادوگر اهریمنی را که قصد بدست آوردن عرش خداوندی داشتند از بین برد). متاترون قوی‌ترین فرشته دنیای Briatic و همین‌طور "محرم اسرار خدا" هم بود."

 

تیامات (در بازی DS)

در بازی، تیامات اژدهایی مخوف معرفی می‌شود که به‌عنوان یکی از فرماندهان تحت فرمانویرانگر، به بخشی از زمین حکومت می‌کند.

 

تیامات (در کتب مذهبی)

در افسانه‌های بابلی، تیامات به عنوان هیولای آشوب و کهن‌ترین الهه اقیانوس معرفی می‌شود. همچنین تیامات یکی از نقش‌آفرینان اصلی در حماسه آفرینش بابلی یعنی داستان انوما الیش است.

 

مراقب (در بازی DS)

در بازی DS، مراقب شیطانی معرفی می‌شود که از طرف شورای سوخته مأمور مراقبت از وارمی‌شود. این موجود مانند همه‌ی شیاطین بسیار مکار و حیله گر معرفی می‌شود. نکته‌ی جالب اینجاست که شورای سوخته برای کنترل وار، به شیاطین بیش از فرشتگان اعتماد می‌کنند!

 

مراقب (Watcher) - (در کتب مذهبی)

در انجیل به گروهی از فرشتگان سقوط کرده گفته می‌شود که با زنانی از نسل بشر ازدواج کرده و موجودات دورگه‌ای به‌نام نیمف ها ( نیفیلیم ها ) را پدید می‌آورند. نام این موجودات در اولین و دومین کتاب خنوخ (Enoch) و Jubilees ذکر شده است. بر طبق نوشته‌های موجود در کتاب خنوخ، تعداد مراقب‌ها 200 عدد ذکر شده که البته فقط سرکرده آن‌ها دارای نام است.

 

Darksiders,game,Darksiders game,بازی,بازی رایانه ای,تحریفات,آخرالزمان,هالیوود,آرماگدون,آپوکالیپس

یوریل (در بازی DS)

یوریل به عنوان جانشین آبادون و یکی از فرشتگان مقرب در این بازی معرفی می‌شود. او فرشته‌ای پرخاشگر و جنگ طلب است و پس از کشته شدن آبادون، رهبری نبرد آپوکالیپس را به عهده می‌گیرد. یوریل توصیف شده در بازی، شباهت زیادی به توصیفات مسیحی از این فرشته دارد.

 

یوریل (Uriel) - (در کتب مذهبی)

یوریل به معنی آتش خداوند (Fire of God) یا نور خداوند (Light of God) است. او یکی از فرشتگان مقرّب است که با شمشیری در دست راست و شعله‌ای آتشین در دست چپ تصویر می‌شود.
این فرشته در دین یهود از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. نام این فرشته به شکل کنونی در کتب مقدس باستانی عبری زبان ذکر نشده بود، ولی بعدها این نام از مسیحیت وارد آیین یهودی شد.

 

The Charred Council

انجمن سوخته، نام انجمنی بسیار کهن و باستانی است که به عنوان میانجی بین بهشت و جهنم شناخته می‌شود. شکل‌گیری این انجمن به دلیل ایجاد تعادل میان بهشت و جهنم است.

 

شیاطین و فرشتگان!

شاید جالب باشد که با اسامی برخی از فرشتگان و شیاطین دو دین یهود و مسیحیت آشنا شوید. اما نکته قابل تامل، مشترکات بین این دو دین است. برای درک بیشتر موضوع به این اسامی توجه کنید:
"Angels in Judaism"
Uriel
Samael
Metatron
"Demons in Judaism"
Samael
Lilith
Watcher (angel
"Angels in Christianity"
Abaddon
Uriel
Metatron
"Demons in Christianity"
Watcher (angel
Satan
Four Horsemen of the Apocalypse
Lilith
Abaddon

همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد، بازی Darksiders برداشت آزادی از کتاب مکاشفه یوحنا در مورد واقعه‌ی آپوکالیپس است. حال این سوال مطرح است که آپوکالیپس چیست؟ چه ارتباطی میان مسیحیت و یهودیت در رابطه با واقعه آپوکالیپس و محل وقوع آن یعنی آرماگدون وجود دارد؟ آیا چنین باوری از دین یهود به مسیحیت وارد شده یا به عکس از مسیحیت به دین یهود راه پیدا کرده است؟
برای پاسخ به این سوال‌ها لازم است تا ابتدا با پدیده‌ی جدیدی به نام مسیحیت صهیونیست آشنا شویم تا در خلال این آشنایی بتوانیم به تک تک این سوال‌ها پاسخ دهیم.



 

منبع: حرف آخر

 

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo